פירוק חברה הוא תהליך שמביא לסיום חייה של החברה. מטרת התהליך היא לרכז את נכסי החברה ולחלק אותם בין הנושים. יש שני סוגים בולטים של פירוקי חברה בהם: פירוק חברה מרצון ופירוק חברה עם חובות.
איך הפירוק עשוי להשפיע על זכויות העובדים?
אנחנו מזמינים אתכם להמשיך בקריאת הכתבה, הכוללת שאלות ותשובות בנושא זכויות עובדים בפירוק חברה ועוד.
שאלה מס' 1 – במידה ועבדתם בחברה שהתפרקה או שהמעסיק פשט את הרגל, האם תוכלו לפנות לביטוח לאומי?
כן. למעשה, כל אדם שעבד כשכיר אצל מעסיק או חברה ואלה חדלו להעסיקו לאחר שהתפרקו או פשטו את הרגל, רשאי לתבוע את זכויותיו מהביטוח הלאומי. אגב, במידה והעובד נפטר, היורשים שלו רשאים גם הם לתבוע את הזכויות שלו במקומו.
שאלה מס' 2 – על מנת לקבל את הזכויות מהביטוח הלאומי, באיזה תנאים בסיסיים יש לעמוד?
על מנת שתוכלו לקבל את הכספים, יש צורך בצו פירוק או צו פשיטת רגל שניתנו על ידי בית המשפט המחוזי.
שאלה מס' 3 – מה צריך לעשות על מנת לקבל את הזכויות המגיעות לכם?
ראשית, מומלץ לפנות לנאמן או למפרק ולהציג בפניו ראיות לזכויות. מדובר כמובן על זכויות המגיעות לעובד. ראיות יכולות להיות מסמכים כמו, דוחות נוכחות, תלושי שכר, סידורי עבודה וכו'. מומלץ גם להגיש פירוט מדויק של הסכום המגיע לכם. את התביעה, יש להעביר ישירות לנאמן או למפרק באמצעות מילוי טופס ייעודי.
שאלה מס' 4 – איזה זכויות כספיות אפשר לדרוש?
אפשר לדרוש זכויות כמו, שכר עבודה, הפרשות לקצבה, פיצויי פיטורים. כמו כן, אפשר גם לדרוש דמי הבראה, נסיעות, פדיון חופשה, הודעה מוקדמת וכו'.
שאלה מס' 5 – מה קורה לאחר שהועברה תביעה למפרק או לנאמן?
הם יבדקו אותו ולאחר מכן יעבירו את החלטתם לביטוח הלאומי. זה יאשר את ההחלטה ולאחר מכן הגמלה שמגיעה לעובד, תשולם ישירות לחשבון הבנק שלו.
שאלה מס' 6 – האם כדאי להיעזר בעורך דין?
התשובה היא כן. חישוב הסכום המגיע לעובד, דורש מומחיות וגם הבנה מעמיקה בכל הקשור לדיני עבודה וגם דיני חדלות פירעון. מומלץ להיעזר בעורך דין שיש לו ניסיון בהגשת תביעות חוב למוסד לביטוח לאומי. קרו בעבר מקרים בהם העובד בחר להגיש את התביעה לבדו או באמצעות עורך דין שאינו מומחה בתחום והתביעה הייתה על סכומים נמוכים בהרבה מאלו המגיעים לעובד. כך שעדיף לקחת עורך דין מומחה לתחום. כמו כן נציין שאת תביעת החוב, מומלץ להגיש כמה שיותר מהר וזאת לאחר שיש צו לפתיחת תהליכים ולא יאוחר משישה חודשים.
כמה מילים לסיכום…
במידה והמעסיק שלכם פשט את הרגל או שהחברה התפרקה, נצלו את הזכויות המגיעות לכם. מצאו עורך דין מומלץ שייצג אתכם וימלא כראוי את טופס התביעה לביטוח הלאומי.
כך תוכלו להיות רגועים ובטוחים שהזכויות שלכם לא יקופחו וייתנו לכם על פי החוק.