מדובר על מסמך משפטי שמאפשר לכל אדם מעל גיל 18, לקבוע איך ובאמצעות מי יטופלו העניינים שלו בעתיד וכל זאת במידה והוא יגיע למצב בו לא יוכל לטפל בהם בעצמו.
יש יתרון גדול ומשמעותי לייפוי כוח זה, שכן האדם בוחר מרצונו מי יטפל בענייניו כאשר חלילה מצבו יהיה גרוע. לדוגמה, כתוצאה ממחלת זיקנה, מוגבלות נפשית, תאונה וכו'.
האדם יכול לתת את ייפוי הכוח לכל העניינים האישיים, הרפואיים והרכושיים שלו או רק לחלקם.
יש לחתום על ייפוי הכוח ולאשר אותו בכתב בפני בעל מקצוע בייפוי כוח רפואי או בפני עורך דין ייפוי כוח מתמשך.
האם אפשר למנות מספר מיופיי כוח?
התשובה היא כן. ניתן להחליט על מיופה כוח אחד וניתן גם למנות עוד מיופה כוח חליפי וזאת על מנת להבטיח שזה יפעל בשם הממנה במידה והמיופה הראשון החליט שהוא לא רוצה לפעול או לא יכול לפעול. לדוגמה, אפשר למנות מספר ילדים שיהיו מיופיי הכוח. ויותר מזה, אפשר גם לקבוע מה יהיה תחום האחריות של כל מיופה כוח ומי בכוחו להכריע במקרה של חילוקי דעות.
איזה ייפוי כוח קיימים?
יש כמה סוגים בהם:
-ייפוי כוח מתמשך בעניינים אישיים – נכנסים בו גם עניינים רפואיים וגם כל הקשור לרווחה האישית של האדם וכמו כן, לצרכים היומיומיים שלו, למקום המגורים, לבריאות שלו ולכל העניינים החברתיים, הנפשיים והגופניים.
-ייפוי כוח מתמשך בענייני רכוש – נכנסו בו עניינים הקשורים לנכסים, לכספים ולהתחייבויות של הממנה.
-ייפוי כוח מתמשך רפואי – מתייחס רק לעניינים הבריאותיים של הממנה. מדובר על ייפוי כוח שאפשר לחתום עליו לא רק בפני עורך דין, אלא גם בפני אנשי מקצוע כמו, רופא, אח, עובד סוציאלי ופסיכולוג.
האם מיופה הכוח מקבל שכר?
הממנה יכול לקבוע שהוא יהיה זכאי לשכר. הוא גם יקבע את היקף השכר. כמו כן, מיופה הכוח יהיה גם זכאי לקבל החזר על הוצאות שהוצאו עבור הממנה וכל זאת במסגרת מילוי התפקיד שלו.
איך עורכים ייפוי כוח מתמשך?
יש לערוך אותו בפני עורך דין שיש לו כרטיס חכם וכזה שעבר הכשרה של האפוטרופוס הכללי. המסמך יכלול את החתימה של מיופה הכוח, של הממנה ושל עורך הדין וכמובן גם ייחתם אלקטרונית על ידי עורך הדין.
היכן יש להפקיד את ייפוי הכוח?
יש חובה להפקידו אצל האפוטרופוס הכללי במשרד המשפטים. הטיפול בבקשת ההפקדה יהיה רק לאחר שהתקבל עותק מקורי של הבקשה. כאשר הטיפול יסתיים, תשלח הודעה לממנה. אחת לשלוש שניים תשלח תזכורת לממנה לגבי ייפוי הכוח והאם הוא רוצה לשנות אותו או לא.
אגב, במידה ותרצו להרחיב בנושא ולקרוא את כל הפרטים המלאים אודות ייפוי כוח מתמשך, אנחנו מזמינים אתכם להיכנס לאתר של משרד המשפטים.