השארת תגובה
ביקרנו במסעדת השוק 34 במה שפעם היה השוק בעפולה ומצאנו מקום מלא בשמחה וטעמים טובים . היה זה יום שישי מצוי בתחילת חודש דצמבר באמצע חג החנוכה וכמה שעות לפני כניסת שבת. כבר בכניסה לשוק עצמו, בלטו במיוחד הצבעים שעל דוכני המזון והמוזיקה הכיפית ומקפיצה שמנגנת ברגע.
בשלב הזה עוד לא הבנו לאן אנחנו הולכים אבל נתנו למוזיקה, לאנשים ולאווירה להוביל אותנו היישר לרחוב המרכזי בשוק הקטן ושם כבר הכול היה ברור. היו מלא אנשים שרוקדים, עמדת תקליטן, אנשים שמרימים כוסות בירה לחיים ועוד. לרגע חשבנו שנכנסו לתוך יום הולדת של מישהו או אירוע שנתתי של חברה אבל מסתבר שכנראה כך תמיד שם – לפחות בשישי בצהריים. סוג של טברנה כזאת בשוק תיירותי ברודוס או באתונה.
האוכל במסעדת השוק 34 הוא מוקפד וטעים מאד. כלומר, מרגישים שיש מחשבה ואיכות ביחד. זה לא התפריט הרגיל שיש לכולם וההגשה הוא לא אותו דבר.
כך למשל עוד לא ראינו אף פעם סלט קיסר שהצלחת מחולקת לשלוש. צד אחד בסר עוף, צד שני תפוחי אדמה קריספי בתנור ובאמצע עלי חסרה ובצל עם מלא רוטב. לא טעינו במנה. היא מוגשת בצורה נהדרת וטעימה וגדולה לא פחות.
הפתעה נוספת היו הכבדים ביין. מצד אחד הייתה זאת מנה ממש (אבל ממש) טעימה. הכבדים היו עשויים "סוף" ובתוספת בצל מטוגן ורוטב יין. אבל ההגשה היפה הייתה נראית חסרה. כלומר, הכבדים לא ישבו על מצע של פירה כמו בכל מקום וגם לא על חתיכת לפה או טורטייה או משהו…אלא פשוט יישב באמצע הצלחת וחיכו. זה גם בסדר, אבל ראוי לציין פשוט.
לידי גם אכלו כבד אווז שנאמר לי שהיה ממש טעים ובנוסף הזמנו באן עם בשר מרוסק. הבאנים באו בזוגות, קטנים וחמודים וממש טעימים. אין תלונות
מנה נוספת והמלצה אישית שלי לכל מי שיבוא לבקר במסעדת השוק 34 בעפולה הוא להזמין את הכרובית בתנור. בהתחלה דאגתי. לא הבנתי מדוע אני משלם יחסית הרבה למנה ראשונה של כרובית אבל באנו מרחוק עד לעפולה ולא באנו לחסוך אלא להתפנק. הורגלתי בעבר לקבל 3-4 כרוביות קטנות ומטוגנות ששוחות בקצת טחינה בצלוחית קטנה, אבל פתאום…הגיע המנה. איזה יופי! כרובית אפויה בתנור ולא מטוגנת, בגודל ענקי שמתאים לזוג עד ארבעה אנשים, ממולח במלח גס טעים שמרגישים בכל ביס וטיפה חמוץ כדי לחסוך ממני בקשת לימון מהמלצרית. אותו קראו בול כאן. ממש קריאת מחשבות. מנה יפה, פשוטה וטעימה. אפילו מידת העשייה הייתה בול עם ממש טיפה שרוף בקצבות למעלה לתת תחושה של אפוי טוב ולא חיוור.
השירות במסעדת עפולה 34 הוא מצוין! החל מהמארחת ועד למלצרים והמלצריות הנחמדים. האוכל מגיע מהר, אין סחבת ואין כלום. יותר מזה, אפילו קיבלנו צלחות ריקות איך שהתיישבנו. חושבים זה בדיחה? סעו למרכז ותזמינו כנפיים ברוטב – רוב הסיכויים שתוכלו מעל שולחן ספק נקי או מפית נייר כי צלחות לא תקבלו. (אלא עם כן מבקשים).
המוזיקה ברקע והאנשים הצעירים (יותר) מוסיפים לאווירה החיובית והכיפית של המקום. לכן, לסיכום, אם עבר עליכם שבוע קשה בעבודה או בזוגיות או בלימודים וכל מה שחיפשתם זה קצת להשתחרר מהמחשבות הרעות ולהנות מאווירה חיובית – מסעדת השוק 34 בשוק בעפולה זה המקום. אני כבר מתכנן את הביקור הבא שלי.
ואז שואלים אותי: "לא מצאתה שום דבר רע או טעון שיפור שם? " אני עונה כן. בקבוק מים מינרליים קטן, ייבוא מטורקיה שעולה למסעדה 2 ₪ כולל מע"מ, לא צריך להיות מוגש לסועד ב 12 ₪. תביאו מים מהבית. בנוסף, מגוון היינות לשתייה בכוס ולא בבקבוק ,היה דל מאד ובהפרש מחירים גדול מידי. אני לא אוהב ששמים אותי בפוזיציה שאני חייב לבחור ממשהו אחד או כלום, כאילו זה מה יש.