השארת תגובה
משרד הבריאות טוען שאיכות מי השתייה בישראל היא מהגבוהות בעולם, ולפיכך אין סיבה להימנע משתיית מים מהברז, אולם מעת לעת אנו עדים לקריאותיו להרתיח מים ביישובים מסוימים לפני שתייה, בישול, צחצוח שיניים, הכנת תרופות וכן הלאה, עקב ממצאים בקטריאליים חריגים במי השתייה, וזו כנראה אחת הסיבות המרכזיות לביקוש הגובר מצד הציבור למים מסוננים.
בסקר שנערך לאחרונה ציינו 60% מהצרכנים שאיכות המים מהווה עבורם הגורם העיקרי ברשימת שיקוליהם בהגיעם לרכוש בר מים ביתי. עם זאת, המציאות בשטח מלמדת שעל אף ההצהרות, בפועל השיקול הקריטי עבור הצרכנים הישראלים הוא המחיר, זאת ללא בירור מראש בנוגע לרמת הסינון של המכשיר.
אנשי הצוות המקצועי מבית חברת Ebar מציינים שישנם לא מעט פרמטרים שאמורים להילקח בחשבון בטרם בחירת בר מים ביתי כשאחד מהחשובים שבהם נוגע לסוג הסנן ורמת הסינון של המים. כיום קיימים בשוק כמה סוגים שונים של סננים, כגון סנן מכני פשוט המסנן מוצקים מרחפים בלבד כמו חול וחלודה.
ישנו גם סנן פחם פעיל, המרחיק כלור חופשי ומגוון תרכובות אורגניות שונות, ובכך מונע ריחות וטעמי לוואי, וכן מערכות המבוססות על אוסמוזה הפוכה ומערכות לטיהור מים מיקרוביאלי, שחלקן מונעות מעבר של חיידקים באמצעים מכניים.
מערכות אחרות פועלות להפחתת העומס הבקטריאלי וטיפול בזיהומים פתוגניים באמצעות נורת .UV בהקשר זה, חשוב לדעת שהסנן המכני מונע מעבר של חלקיקים מרחפים שמעל גודל מסוים, אך הם אינם מצמצמים את שיעור האבנית, התרכובות האורגניות והמתכות שבמים.
פרמטר נוסף שחשוב לשים עליו את הדעת במהלך רכישת בר מים ביתי הוא תו התקן. יש לוודא שהמוצר אכן מחזיק בתו תקן ישראלי 1505 של מכון התקנים.
מדובר בתקן רשמי שחל על מערכות שונות לטיפול במי שתייה לשימוש ביתי, ציבורי, מוסדי, עסקי וכדומה, בהן מערכות המתחברות אל רשת אספקת המים על ידי צנרת דירתית, סוללת ברזים או ברז יחיד, ומערכות שאין להן חיבור לרשת אספקת המים כמו מכלי מים ניידים וקנקנים.
התקן תקף גם על בתי מסנן ורכיבים וחלפים מתכלים נוספים. מבית חברת Ebar מסבירים שתקן 1505 מפרט את הדרישות ממערכות לטיפול במי שתייה וכן את שיטות הבדיקה שלהן, זאת במטרה לבסס סטנדרטים גבוהים בתחום מתקני המים.