אשרות כניסה למדינת ישראל מונפקות על ידי משרד הפנים והן כוללות כמה סוגים של אשרות: אשרת עלייה (לפי חוק השבות), אשרת עבודה, אשרת סטודנט או אשרת מבקר. תהליך קבלת אשרת הכניסה לארץ כרוך בהגשת מסמכים מסוימים, כפי שקובע החוק. כל סוג של אשרה מתיר לבעל האשרה לשהות בישראל תקופה ספציפית, שגם היא מוגדרת בחוק.
בכל ההליך הבירוקרטי הזה, ודאי תרצו להבטיח שאתם אכן מגישים את המסמכים הנדרשים ומבצעים במועד הקבוע בחוק את כל הנדרש, כדי לא לקבל חלילה תשובה שלילית לבקשת האשרה הנדרשת. לפיכך, בין אם אתם מתכוונים להגיע לארץ כתיירים, כעובדים בעלי היתר עבודה או כסטודנטים הרשאים ללמוד בארץ, מומלץ להיעזר בשירותיו של איש מקצוע המתמחה בתחום.
אשרת עבודה – B1
תושב חוץ אשר מעוניין לעבוד בישראל, צריך להצטייד, עוד לפני הגיעו לארץ, באשרת עבודהB1 שקיבל ממחלקת ההגירה וביקורת הגבולות, מחלקת העובדים הזרים במשרד הפנים הישראלי. אשרת עבודה B1 מיועדת לעובדים המוגדרים כ"מומחים" בשתי דרגות של מומחיות:
– מנהלים או אנשי מקצוע בעלי רקע אקדמי
– עובדים ללא רקע אקדמי, הנחשבים כמומחים ועובדים מוסמכים.
הענקת אשרות עבודה בישראל לעובדים זרים שאינם אזרחי ישראל או תושביה, כוללת ארבעה שלבים:
1. קבלת המלצה לעבוד בישראל ממשרד הפנים, לאחר שמשרד הפנים השתכנע כי:
o העובד מומחה בתחומו
o העובד מרוויח יותר מפי 2 מהשכר הממוצע במשק
o הוכח שאין אזרח ישראלי אחר שיכול לבצע את אותה משימה
2. הגשת בקשה למשרד הפנים, להזמין את העובד לישראל.
3. החתמת דרכון העובד באשרה לישראל.
4. קבלת חותמת כניסות מרובות, לאחר הכניסה למדינה.
כמה זמן זה לוקח?
ההליך נמשך בדרך כלל עד 90 יום והבקשה מאושרת, בדרך כלל, למשך שנה, אבל ניתן להאריך את הבקשה עד 5 שנים, תלוי בייחודיות מיומנותו של העובד. תוקף אשרת העבודה נקבע לפי הנחיות משרד הפנים. העובד אמור להיכנס למדינה בפרק הזמן המצוין באשרה שקיבל, ולהישאר בישראל כמפורט באשרה שלו.
אשרת מבקרים – B2
אשרת מבקרים B2 מוענקת לאלה שרוצים להגיע לביקור קצר לתיור, לפגישה עסקית או ללימודים באולפן. אנשים אלה לא רשאים לעבוד במדינה. אשרת B2 תקפה עד 3 חודשים ממועד הנפקתה. משך השהייה בישראל ייקבע על ידי משטרת הגבולות. כדי להאריך את השהייה אפשר להגיש בקשה באחד ממשרדי מינהל האוכלוסין האזורי, במשרד הפנים.
הליך קבלת אשרת ביקור B2 כולל:
· אישור חתום לקבלת אשרת ביקור.
· הגשת כרטיסי הטיסה, הזמנת המלונות או כתובת השהייה בישראל
· דרכון – בתוקף לפחות 6 חודשים מעבר לתקופת השהייה בישראל.
· שתי תמונות פספורט.
· ביטוח בריאות.
· מכתב מהמעסיק שמאשר שהמבקש מועסק כרגע וימשיך לעבוד כשיחזור מישראל.
· תשלום אגרה.
הקונסול הישראלי רשאי לבקש מסמכים נוספים. מכיוון שדמי העמלה נגבים לצורך הטיפול בבקשה, כסף זה לא יוחזר למבקש, אם האשרה לא תונפק, מסיבה כלשהי.
שימו לב! על פי החוק לא ניתן להמיר אשרת מבקר, תייר או אשרה עסקית (B2) באשרת עובדים (B1), בזמן שאותו עובד זר נמצא בישראל. כדי לעשות זאת, יהיה עליו לדאוג לקבלת אשרת עבודה עוד לפני כניסתו למדינה.
אשרת תושב ארעי A2
אשרת A2 ניתנת למי שרוצה ללמוד בישראל – בבתי הספר היסודיים, התיכוניים והאקדמיים, בישיבות ובמוסדות נוער של הסוכנות. אשרת A2 תקפה עד שנה ולכניסות מרובות. מקבלי אשרת A2 לא מורשים לעבוד בישראל.
שימו לב! לקטינים לא תוענק אשרת A2 ללא הסכמה בכתב של שני ההורים, או של האפוטרופוס החוקי של הקטין/ה.
כדי לקבל אשרת תושב ארעי (ויזת סטודנט), יש להשלים את השלבים הבאים:
א. לקבל אישור חתום לבקשת האשרה לכניסה לישראל.
ב. דרכון – שתוקפו מעבר לשנה מיום הביקור המיועד בישראל.
ג. 2 תמונות פספורט.
ד. מכתב מקורי על קבלה ללימודים במוסד חינוכי מוכר בישראל.
ה. הצהרה מהבנק המעידה כי לסטודנט יש מקורות מימון שיתמכו בשהייתו בישראל בזמן לימודיו. הצהרה זו צריכה להיות משלושת החודשים האחרונים.
ו. כרטיסי טיסה הלוך ושוב, או תשלום של שנת הלימודים הבאה במדינת המקור.
ז. תשלום האגרה