הגוף שלנו משתנה במהלך השנים והדבר משפיע ישירות על התפקוד היומיומי. על מנת לשפר את התפקוד ואת איכות החיים, אפשר להשתמש באביזרי עזר וציוד סיעודי. כיום, יש מגוון גדול של ציוד סיעודי וציוד לשיקום ופנאי המיועד למבוגרים. ניתן לרכוש אותו באתר מכל הלב ובחנויות נוספות.
אין ספק שמדובר על ציוד שעשוי לענות על המון צרכים וכך לשפר משמעותית את איכות החיים של המבוגרים והקשישים.
באיזה ציוד מדובר? אנחנו מזמינים אתכם להמשיך בקריאה…
ציוד שמיעה וראייה
עם הגיל, חלה ירידה בשני חושים מרכזיים: חוש הראייה וחוש השמיעה. תודות להתפתחות משמעותית בתחום, אפשר לרכוש מכשירי שמיעה שנכנסים לאוזן ואינם בולטים כלל (שלא כמו מכשירי השמיעה הישנים). כמו כן, אפשר גם להשתמש באוזניות ולשמוע טוב יותר את הטלוויזיה ובכלל לשמיעת מוסיקה. מלבד האוזניות, ניתן גם להשתמש ברמקולים שגם הם מגבירים את איכות השמיעה מהמכשירים השונים. על מנת שיהיה אפשר להקל על הקושי בראייה, אפשר להיעזר במשקפיים מיוחדות וגם לרכוש מכשירים עם מקשים גדולים יותר (לדוגמה, מכשיר טלפון נייח).
ציוד לשיפור פעילות יומיומית
לאנשים קשישים קשה להתלבש ולנעול נעליים ועל כן, יש אביזרים שיכולים לעזור בכך. לדוגמה, יש אביזר שיכול לקשיש לגרוב גרביים, יש בגדים מיוחדים המגיעים עם סקוצ'ים (אותם ניתן ללבוש ולהסיר ללא מאמץ מיוחד) וכמו כן, בכל הקשור לנושא הרחצה, אפשר להיעזר במשטחים נגד החלקה, במושב רחצה, בספוג עם ידית ארוכה, במאחזי יד שיהיו במקלחות וגם בשירותים ועוד.
מזרן שינה
החשיבות של איכות השינה עולה משמעותית בקרב המבוגרים והקשישים. במידה והשינה תהיה רצופה וגם טובה, הרי שמדובר על מתכון מנצח למניעת כאבי גב תחתון וכאבי שרירים. על כן, מומלץ לרכוש מזרן שינה איכותי. כמו כן, אם המבוגר הוא סיעודי, יש מזרן ומיטה שהינם מותאמים למצבו.
אביזרי ספיגה
אחת הבעיות הנפוצות אצל הקשישים היא קושי לשלוט על הסוגרים. על כן, אפשר להשתמש בחיתולים למבוגרים, בפדים לספיגה וגם במכנסונים. אגב, אם יש לקשישים קושי בהליכה לשירותים, אפשר להיעזר בסירי לילה ובקבוקים לאיסוף שתן.
ציוד לשיפור הניידות
בהתאם לקושי הקוגנטיבי והגופני של הקשיש, יש להתאים לו ציוד שיקל וישפר את הניידות שלו. לדוגמה, מקלות הליכה, כיסא גלגלים ממונע או רגיל, הליכון עם גלגלים, מנוף, מעלון להעלאה למיטה, קלנועית ועוד. אין ספק שכיום המבחר הוא גדול ואפשר לבחור את הציוד המתאים בקלות ובהתאמה מלאה למצבו של הקשיש. הכי חשוב הוא ללמד את הקשיש, כיצד להשתמש באביזר העזר.
כמה מילים לסיכום…
לאנשים מבוגרים ובפרט אנשים קשישים, עשויים להיות המון קשים פיזיים. כל אלה משפיעים על תחומים נוספים. מומלץ לקרוא על הציוד והאביזרים שקיימים ולבצע התאמה מלאה למצב הגופני והקוגניטיבי. מומלץ לבצע את הרכישה מחנות שיש עליה המלצות ושהיא מתמחה במכירת ציוד עזר לקשישים וגם ציוד סיעודי.