פתיחת עוסק פטור באשקלון המדריך המלא
אם אתם עומדים לפני פתיחת עסק זה לא אומר שאתם עומדים לעבוד בו 100% וזה לא אומר שהוא יהיה עיקר ההכנסה שלכם אלא יכול להיות שמדובר על עיסוק שיהיה צדדי, עיסוק שיהיה בנוסף לעיסוק העיקרי שלכם והוא יהווה השלמת הכנסה. אם זה המצב וההכנסות ממנו לא יהיו גדולות יחסית או בלשון החוק, אם הוא לא יעבור את ה-99,893 ₪ בשנה, אתם יכולים לפתוח עוסק פטור. לפני שנדבר על פתיחת עוסק פטור המדריך המלא חשוב להבהיר שגם מי שההכנסות שלו הן מתחת לסכום שהוזכר פה יכול למעשה לפתוח גם עוסק מורשה. זה נתון להחלטתו ויש יתרונות וחסרונות לכל דבר כמובן.
מבחן ההכנסה ומבחן העיסוק
אם אתם חושבים לפתוח עוסק פטור, יש שני דברים שצריך לקחת בחשבון שהם אלו שיהיו מכריעים האם תוכלו לפתוח עוסק פטור או שתצטרכו לפתוח עוסק מורשה. פתיחת עוסק מורשה המדריך המלא מתחילה כפי שציינו עם מבחן ההכנסה, מה שאומר שצריך לא לעבור את הסכום שהוזכר כאן כדי להיות עוסק פטור (מעל זה כבר מורשה או חברה בע"מ) המבחן השני הוא מבחן העיסוק. לא בכל עיסוק אפשר להישאר עוסק פטור ויש מקצועות שבהם חייבים לפתוח מראש עוסק מורשה גם אם הכנסה היא נמוכה. דוגמאות: אדריכלות, הנהלת חשבונות, טכנאי מזגנים, טכנאי קירור, יועצי מזון, יועצים ארגוניים… זו רק תחילתה של רשימה ארוכה אותה ניתן למצוא ברשת או לבקש מרואה החשבון.
תהליך הפתיחה של עוסק פטור באשקלון
בשביל לפתוח עוסק פטור באשקלון צריך לפנות לשלוש רשויות המס הבאות. צריך לפנות למע"מ ולמלא טופס 821, צריך לפנות למס הכנסה ולמלא טופס 5329 עם טופס בקשה לפטור מניקוי מס במקור כמו גם להביא תעודת זהות, צ'ק מבוטל וחוזה שכירות אם יש. בשלב הבא פונים לביטוח הלאומי בשביל לשלם את דמי הביטוח הלאומי הדרושים.
אפשר כמובן להגיע לבד לכל אחת מהרשויות הללו ולפתוח תיק. אפשר גם להיעזר ברואה חשבון מנוסה ואצלו לפתוח את כל התיקים הללו כדי לעבוד פחות קשה וכדי לתת למישהו לעשות את זה בצורה נכונה.