צריכים לכתוב עבודה אקדמית במסגרת התואר שלכם? אנחנו מזמינים אתכם להמשיך בקריאת הכתבה שלנו, בה תוכלו לקרוא וליישם טיפים שיעזרו לכם לכתוב את העבודה בהצלחה.
הכתבה בשיתוף עם חברת קמפלוס המסייעת בכתיבה עבודות אקדמיות לסטודנטים.
טיפ מס' 1 – השקיעו בבחירת הנושא
בחרו נושא שמעניין אתכם וכך תוכלו להפוך את כל התהליך הכתיבה למשמעותי ומעניין עבורכם. הימנעו מבחירת נושא משעמם או נושא שאתם בכלל לא מתחברים אליו.
טיפ מס' 2 – מקדו את שאלת המחקר
קחו בחשבון שההבדל בין עבודה מצוינת לעבודה טובה טמון בשאלת המחקר ואיך היא מנוסחת. מומלץ להשקיע ולנסח אותה בהתאם לכללים של הכתיבה האקדמית.
טיפ מס' 3 – אספו חומר רלוונטי לעבודה
אחד החלקים המשמעותיים ביותר בכל עבודה אקדמית הוא איסוף החומר. ההמלצה היא להכין רשימה של תתי נושאים לפי שאלת המחקר.
טיפ מס' 4 – אל תתנו לעצמכם להירתע מהתהליך
להמון סטודנטים, כתיבת עבודה אקדמית נראית כמו משימה מורכבת ובלתי אפשרית. זה גורם להם להירתע מלהתחיל בכתיבת העבודה וחבל שכך. על כן, אל תחששו וצאו לדרך. אפשר גם לקבל סיוע בכתיבת העבודה וגם הכוונה ואז לגלות שכתיבת העבודה יכולה להיות תהליך מהנה ולא קשה.
טיפ מס' 5 – בחנו את עצמכם
במידה וכתבתם כמה עמודים בעבודה, קראו שוב ושוב את מה שכתבתם. יכול להיות שתרצו לשנות את הניסוח או לדייק עוד יותר את מה שכתבתם. גם כאן, מומלץ להיעזר בכללים לכתיבה עבודה אקדמית. אם תפעלו לפי הכללים, תוכלו להתבטא בצורה מובנת וגם מסודרת.
טיפ מס' 6 – תעבדו בצורה שיטתית ומאורגנת
כך תוכלו לייעל בצורה משמעותית את תהליך הכתיבה. שימו לב שאתם עומדים בזמנים, במידה והינכם נדרשים להגיש את העבודה בחלקים. כמו כן, ארגנו לכם בצורה מסודרת את כל החומר התיאורטי, כך שיהיה לכם כמה שיותר נגיש.
טיפ מס' 7 – אל תדחו דברים לרגע האחרון
תהליך כתיבת עבודה אקדמית הוא תהליך ארוך. על כן, מה שאתם יכולים לבצע בזמן אמת, בצעו. הרי זה ידוע שבהמשך יכולות לצוץ עוד ועוד משימות שקשורות לעבודה. לכן מומלץ להשתדל כמה שרק אפשר ולצמצם משמעותית את המשימות העתידיות.
טיפ מס' 8 – אל תחששו לפנות לסיוע
כיום יש חברות המציעות סיוע בכתיבת עבודות אקדמיות. הסיוע יכול לבוא לידי ביטוי בכתיבת העבודה, בעריכה, בהגהה, בניתוח הנתונים או בארגון של העבודה על פי הכללים של הכתיבה האקדמית. בדקו האם יש המלצות על החברה שבחרתם (תוכלו לקבל המלצות מחברים, בני משפחה ותוכלו גם לקרוא אותן בכרטיס העסק של החברה המופיע בגוגל, באתר האינטרנט הרשמי שלה וברשתות החברתיות) וכמה שנות ניסיון יש לה בתחום ומהו המחיר המבוקש על השירות.
מומלץ לעשות השוואת מחירים בין כמה חברות מומלצות, כי יכול להיות מאוד שתגלו פערים במחירים המבוקשים על השירות.