אם שמעתם את המושג "פיסול סביבתי" ולא הבנתם במה מדובר, אנו מזמינים אתכם להמשיך בקריאה…
אז מהו פיסול סביבתי? מדובר על יצירות אומנות שהינן פסלים המוצבים במקומות ציבוריים כמו, בתי מלון, גני אירועים, פארקים, רחבות ועוד. הפיסול מבוסס על כל מיני חומרים שהינם עמידים בפני תנאי מזג אוויר שונים. חומרים אלה יהיו מתכת, עץ, בטון, אבן וכו'.
מהי המטרה של הפיסול הסביבתי?
המטרה העיקרית היא להעניק חן וצבע למקום בו מוצבים הפסלים. כמו כן, הפסלים הללו הופכים לחלק בלתי נפרד מהסביבה ולמעשה הם מתמזגים איתה. אפשר למצוא כל מיני סוגים של פסלים בקטגוריית פיסול סביבתי. לדוגמה, מזרקות מים, צורות מופשטות, אנדרטאות ועוד.
בואו נדבר על טכניקות פיסול
כאשר אמן רוצה לצור פסל, הוא קודם צריך לחשוב מהו הסיפור של הפסל ומה הוא רוצה להביע באמצעות הפסל. מדובר על תחום קסום ומעניין המאפשר להביע רגשות של היצירה. יש מספר טכניקות מיוחדות לפיסול והן:
-פיסול על פי הבעת פנים – האמן יכול לבחור סוגים שונים של הבעות פנים. לדוגמה, הבעה של עצב, תדהמה, שמחה, פחד וכו'. הדבר יוצר את ההבדל המשמעותי בין פסל פשוט לבין פסל שיכול לעורר רגש וכל זאת בזכות הבעת הפנים שנבחרה לפסל.
-פיסול על פי הבעה בתנועה – אפשר להשלים את הבעת הפנים עם הבעה בתנועה. יש כל מיני תנועות שאפשר לפסל. התנועה תבחר בהתאם לסיפור שהפסל יספר. תנועות פופולאריות הן, תנועות ידיים, כיפוף של הגוף וכו'.
-פיסול על פי שימוש בתווי פנים – במידה והאמן רוצה לתת לפסל מראה אנושי, הוא יפסל תווי פנים. יש חשיבות לשמירה על צורת הפנים. יש גם לפסל במדויק את העיניים, השפתיים והגבות.
לאחר בחירת טכניקה אחת או שילוב של מספר טכניקות, יש להשלים את עיצוב הפסל וזאת באמצעות שימוש בצבע ובמשחקי אור וצל:
-הצבעים הפופולאריים לפסלים הם ברונזה, נחושת, אפור ושחור. יש פסלים שהצבע שלהם הוא לבן וזאת במידה וחומר הפיסול הוא עיסת נייר.
-משחקי אור וצל – אפשר להוסיף רגש לפסל באמצעות משחקי אור וצל.
האם ניתן ללמוד פיסול?
בהחלט. מדובר על חוויה ייחודית ומעשירה. אפשר לקחת קורסים בפיסול. במסגרת הלימודים, הסטודנטים ילמדו נושאים שונים ומושגים מתחום הפיסול כמו, הקשר בין פיסול לסביבת התצוגה, הקשר שיש בבחירת חומרי הפיסול לבין משמעות האובייקט המפוסל, מושגים כמו חומר, טקסטורה, צבע וזמן, עבודה עם חומרים כמו עיסת נייר, חימר, שעווה וחומרים נוספים, בנייה של צורה ועיבודה, פיסול בצורה מופשטת ועוד.
מה תוכלו לעשות עם הידע שצברתם במסגרת לימודי פיסול?
תוכלו לעסוק כאומני פיסול ולהציג את המיצגים שלכם בגלריות ותערוכות. כמו כן, תוכלו גם להמשיך ללימודי אמנות רב תחומיים לתואר ראשון ולעסוק במחקר, לעבוד כמרצים במוסדות אקדמיים או כמורים בבתי הספר היסודיים והעל יסודיים.