השארת תגובה
בעולם המערבי, אחת מן המחלות המטבוליות הנפוצות והשכיחות ביותר מזוהה עם מחלת הסוכרת. מחלת הסוכרת מחלקת לשלושה סוגים, סוכרת נעורים מסוג 1, מבוגרים מסוג 2 וסוכרת הריון. על אף שהתסמינים של שלושת הסוגים הללו זהים בעיקרם, הסיבות להופעתו של כל סוג כזה הינן שונות כאשר הדבר בא לידי ביטוי גם באחוז המספרים באוכלוסייה הלוקים בכל אחד מן הסוגים הללו. באופן כללי הגורם המרכזי להופעת הסוכרת כרוכה בבעיה בייצור האינסולין בגוף או בעיה בקליטתו על ידי הגוף.
כאשר מדובר בסוכרת נעורים מסוג 1, הקושי נובע מהיעדר יכולתם של תאי הבטה הנמצאים בלבלב לייצר כמות מספקת דיו של אינסולין במטרה למנוע היפרגליקמיה. סוכרת מבוגרים סוג 2 נובעת מייצור עודף של אינסולין בגוף, מעבר לנדרש, לצד התנגדות שמפתח הגוף אשר איננה מאפשרת את קליטתו של האינסולין על ידיו. כיום מחלת הסוכרת נחשבת לאחת מהמחלות הרווחות ביותר ברחבי העולם כולו, כאשר שני הסוגים הראשונים של המחלה נמצאים במגמת עלייה מתמדת.
בשל תופעת ההשמנה שהולכת וגוברת לצד סגנון ואורח החיים המערבי, מחלת הסוכרת מסוג 2 נחשבת לשכיחה יותר ביחס לסוג הראשון. סגנון החיים המערבי מלווה בהיעדר פעילות גופנית ובתזונה לקויה הכוללת בין השאר מאכלים עתירי שומן בלתי בריא דוגמת כל הג'אנק פוד למיניהם. כדי לסבר את האוזן, בארצות הברית בלבד שישה אחוזים מכלל האוכלוסייה לוקים במחלת הסוכרת, ועוד עשרה אחוזים מהם לוקים בסוכרת נעורים. מחלת הסוכרת מסוג 2 מופיעה לרוב בקרב אנשים מעל גיל 40 ועל כן גם נקראת, סוכרת מבוגרים.
מחלת הסוכרת מסוג 1 מופיעה בדרך ככל טרם גיל 30, בעוד שסוכרת מסוג 3 רווחת בקרב חמישה עשר אחוזים מאוכלוסיית גילאי ה- 70 והילך. לפי מחקרים שנערכו לאחרונה נמצא כי קבוצות גזעיות כגון שחורים או היספנים חשופות לרמת סיכון גבוהה פי 2 או 3 ללקות במחלת הסוכרת מאשר לבנים. סוכרת הינה מחלה בעלת מרכיב גנטי חזק, אולם ישנה השפעה בלתי מבוטלת לאורח החיים שמנהל מי שסובל ממנה.