האם כדאי לרוץ ביער?
התשובה היא לא. הסיבה פשוטה: אשה נרצה ביער כשיצאה לריצה בדצמבר 2020, והיא לא היחידה.
ועכשיו בכל זאת, למי שכן מחפש לעשות ספורט ומעדיף לרוץ בשבילים בחוץ וביערות – קבלו כמה טיפים או עשה ואל תעשה.
- חפשו שביל או מסלול מתאים. כזה בלי יותר מידי עליות וירידות תלולות. אם אינכם מכירים את השביל או המסלול, רצוי ללכת אותו ברגל כטיול נעים, אפילו עם הכלב המשפחתי פעם אחת לפחות כדי להכיר אותו. כדאי לוודא שאין אופנוענים או טרקטורונים שנוסעים באותו שביל.
- יש להרים את הראש. נשמע הזוי אבל נכון. ריצה בחוץ, במיוחד בשבילים ובמהירות, גורמת לרץ להסתכל למטה יותר תוך כדי הריצה ופחות לראות לאופק. זה נכון שבעתיים כאשר יש אוזניות מחוברות לאוזניים שלנו ואנחנו באמצע השיר האהוב עלינו או פודקאסט מעניין. ומה הסכנה? שלא נתנגש בסלע או בור קטן או אפילו בעל חיים זוחל כזה או אחר ונמצא את עצמינו נמרחים על הרצפה!
- רוצו בשעות הנכונות! השאלה היא מה זה שעה נוחה לכם? מומחים ממליצים לרוץ עם אור ראשון, כלומר 05:30 בבוקר בדרך כלל. מי שלא יכול, מוזמן לרוץ בערב. כך או כך, חשוב לזכור לא לרוץ באמצע היום ובשיא החום. בחורף אגב, זה כבר לא משנה. ניתן לרוץ בכל שעה אם אין גשם.
- קחו אביזרים מתאימים לריצה. משקפי שמש בשעות שיש שמש חזקה, במיוחד שמש של בוקר! גם קרם הגנה מהשמש מומלץ. תחשבו על זה שאנחנו חשופים 40 דקות או יותר לשמש ועוד לובשים מינימום בגדים. פריט נוסף זה כמובן בקבוק מים למי שאוהב ויכול להחזיק במהלך הריצה. מי שלא, מומלץ לכוון למסלולים עם ברזיות או תחנות מנוחה והתרעננות.
- שתו מים. חובה לשתות לפני הריצה וגם אחרי. מי שיכול לשתות במהלך הריצה אז זה אכן מומלץ מאד. אל תשכחו שאתם מזיעים המון ומאבדים מהר נוזלים, דבר שעלול להוביל לכאבי ראש והתאוששות קשה יותר אחרי האימון במקרה הטוב וחלילה התעלפות במקרה הקיצוני יותר. שתו הרבה!
- תהנו. פשוט מאד. תקשיבו לגוף. אתם לא בתחרות ואין עם מי לריב בדרך. זה רק אתם והגוף. הגוף רוצה הפסקה? תנו לו. הגוף רוצה לרוץ מהר יותר – תנו לו. רק דבר אחד אל תשכחו כי את זה הגוף לא יגיד לכם: תעשו מתיחות אחרי האימון, אחרת לאימון הבא תבואו כואבים וחבולים. ריצה מהנה.