השתלת שיער לגברים בטורקיה או תוספי מזון?
ככל שהשנים עוברות, הגוף שלנו נחשף לשינויים שלא הכרנו לפניי, במישור הפיזי הגוף שלנו נחשף לשרירים שמתחילים לכאוב, עצמות נחלשות, לצד שינויים נראים לעין שהבולט ביניהם הוא השיער שמתחיל לנשור. בניגוד לשינויים פיזיים, שהסביבה לא תשים לב, נשירת שיער היא תופעה שגורמת לירידה בביטחון העצמי ולכן, דווקא לתופעה הזו יש פתרונות רבים בארץ ובעולם.
בשנים האחרונות נכנסה לתודעה של כולנו פתרונות שונים ומגוונים, חלקם קבועים וחלקם זמניים של טיפול בהתקרחות.
אם בעבר, השתלת שיער וטיפול בשיער דליל היה משהו דיסקרטי שכמעט ולא נהגו לדבר עליהם, הציבור לא היה חשוף לכל הפתרונות והדרכים לטיפול והלחמות בתופעה, היום המצב משתנה, יש יותר פתיחות והכלה גדולה יותר עבור הנושא ולא כמו פעם, היום הרבה פחות "מביך" לדבר על הנושא.
ועדין, מכוני טיפול, ימוקמו במיקומים צדדים שפחות נראים לציבור כדי שגם הגברים שעדין מובכים מהסיטואציה של טיפול בהתקרחות, יוכלו להרגיש חופשי להגיע.
מהי נשירת שיער נורמלית ומתי מומלץ להתחיל לטפל?
קרקפת ממוצעת מכילה 100 אלף זקיקי שיער. מחזור הצמיחה מורכב משלושה שלבים:
1. אנואן – שלב הצמיחה, שלב זה נמשך כשנתיים עד שבע שנים. בשלב הזה זקיק השערה נמצא במצב הטוב ביותר שלו.
2. קטגן – שלב זה נחשב לשלב הנסיגה, במהלכו הזקיק הולך ומצטמק. השלב הזה נמשך כשבועיים.
3. טלוגן- שלב זה נמשך חודשיים עד שלושה, בסוף שלב זה, השערה נמצאת במנוחה ובסופה – היא גם נושרת.
בכל רגע נתון בין 5%-15% מהשיער שעל ראשנו נמצא בשלב הטלוגן. כתוצאה מכך , כל יום אדם ממוצע מאבד בין 50 ל 150 שערות. נשירה כזו, היא נשירה פיזיולוגיות ותקינה במיוחד לאור העובדה שבמהלך תקופה זו מתחילה לצמוח שערה חדשה, וככה בעצם מתקיים איזון בין השערות נושרות לשערות הצומחות.
מכאן, ניתן להבין שמדובר בדילול השיער, קורה כאשר בין השערות נושרות לשערות הצומחות יוצא מאיזון.
מאיזה גיל מומלץ לטפל בהתקרחות לגברים?
בסקרים שונים שנערכו בארץ, כמעט 50 אחוזים מהנשאלים דיווחו על רמה מסוימת של התקרחות. אין תשובה חד משמעית לגיל בו יתחיל איבוד שיער אצל גברים. מחקרים מצביעים שלחץ, מתח וחרדה גורמים להתרחקות מוקדמת ולכן, היום גם גברים בתחילת שנות העשרים לחייהם מתמודדים עם איבוד שיער, דבר שבעבר היה חריג בנוף.
אז איך מטפלים בהתקרחות?
ריכזנו עבורכם את השיטות שיש היום על מנת להילחם בדילול השיער
· תוספי מזון לטיפול בהתקרחות
ישנם המון תוספי מזון שטוענים שהם יילחמו בנשירת השיער וימנעו / יעכבו את הדילול.
תוסף מוכר שנלחם בהתקרחות הגברית הוא פורקפיל. תוסף זה מתיימר לטפל בנשירת שיער. המרכיבים שלו כוללים גם ביוטין, סידן, אבץ, מגנזיום, עמילן תירס, דיאסטין ועוד.
עוד תוסף מזון מוכר הוא רוטס HR של אלטמן, גם במרכיבים שלנו ניתן למצוא אבץ, ברזל, ויטמיני B, ביוטין וציסטאין – להשגת יעילות מרבית
ניתן לשים לב שבשני התוספים המרכיבים זהים יחסית.
ברמת העיקרון, התוספים האלו לא יכולים להזיק, אך שניהם נועדו למנוע דלילות שיער, ברגע שהשיער כבר נשר והקרחת מופיעה, השימוש בהם יכול להיות לא אפקטיבי.
תקציב: מבחינת תקציב, בגלל שמדובר על ויטמינים שיש לקחת מדיי יום, התקציב הוא חודשי לכל החיים (או כל זמן הטיפול) והוא נע בין 50-100 ₪
· פאות
פאות, הוא פתרון זמני מן הסתם, ניתן להוריד את הפאה בסוף היום. ביחס לשיטות הבאות שנספר אליהם, פאה נחשבת לפתרון זול יותר ונגיש. מנגד, הפאה הוא פתרון שלפעמים נראה לעין, והסביבה יכולה לשים לב להמצאות הפאה על הראש של מי ששם אותה.
הפאה תתאים כמעט לכולם כי היא זולה יחסית, יש בארץ המון מכונים שיעצבו לכם פאה כראות עיניכם, ניתן לבחור את צבע השערה, האם היא עשויה משערה סינטטית או אנושית. כמובן מדובר על גורמים שישפיעו על המחיר.
הבעייתיות שבפאה מצויה בנוחות שלה, כאמור, אם נלך עם פאה על הראש בזמן רוחות חזקות היא עלולה לזוז מהראש ואף לעוף, דבר שיגרום מבוכה לאדם שמשתמש בה, לכן מוטב להתייחס אליה כפתרון זמני ולא קבוע.
תקציב: מבחינת תקציב, מחיר הפאות יכול להתחיל ב50 ₪ ולהגיע גם ל 1,500 ₪ המחיר תלוי באורך השערה והאיכות שלה.
· תוספת שיער לגברים
ישנם מספר מכונים שמציעים היום תוספות שיער שהגדול מבינהם הוא מכון רפאל. התוספות עצמן, הן לא תוספות הקליפסים שנשים נוהגות להשתמש בהן כדי למלא את השיער בנפח, אלא בעזרת שימוש בטכנולוגיות חדישות הם משלימים חזרה את קו השיער בהליך שמותאם אישית לכל גבר, על פי סוג השיער והגוון שלו. בשיטה זו הם משחזרים את אופן צמיחת השיער בדיוק כפי שהיה נראה פעם ולכן מתקבל מראה מאוד טבעי. בתהליך זה וניתן ללכת לחדר כושר, לים וכו' ללא דאגה שהתוספות יזוזו.
תקציב: יש לבקר במספרה המתמחה בטיפול אלה פעם בחצי שעה עד שמונה חודשים, והעלות היא בין 800-1500 ₪ לטיפול. המחיר ישתנה בהתאם למראה ומותאם אישית לכל גבר.
· מכשירים ביתיים לשיקום השיער
גם כאן, מדובר בתחום יחסית חדש שמשתמש בטכנולוגיות מתקדמות. המכשיר המוכר ביותר בארץ הוא ה – " Hairegen Classic". באתר החברה נאמר שפיתוח של המכשיר נעשה בעזרת מחקרים רפואיים מתחום רפואת העור, לטענת החברה, המכשיר בעצם משקם את הקרקפת וזקיקי השיער, הוא פועל בצורה מקומית ומייצר תגובה מהירה ללא תופעות לוואי, באמצעות המרצת זרימת הדם ועיבוי עור הקרקפת וכלי הדם שתורמים לצמיחת השיער.
החברה, שכל כך בטוחה במכשיר שלה, שמציעה החזר כספי מלא לאחר 4 חודשים אם לא נראה שיפור של לפחות 30% בצמיחת שיער חדש ועיבוי השיער הקיים.
המכשיר מתחבר לאפליקציה, וגם כן – יש חוקים. על המשתמש לעבור על כל הקרקפת לפחות 5 דקות ביום שמתוכן 80% חייב להיות בשימוש תקין. כאשר נתוני השימוש נשמרים בזיכרון של המכשיר. ואף יתריע למשתמש כשהשימוש לא תקין.
תקציב: העלות לשימוש במכשיר הוא באזור ה – 4,000 ₪ . כאמור, במידה והשיטה הזו לא עזרה לכם – הכסף יוחזר במלואו, בתנאי שעמדתם בתנאי החברה.
· השתלת שיער לגברים
השתלת שיער, הוא הפתרון המידי המוכר ביותר. בעזרת ניתוח אחד השיער חוזר להיות שופע. בניתוח לוקחים זקיקי שיער מאזורים פחות בולטים בגוף המטופל ומשתילים בראש.
בוודאי יצא לכם לשמוע על טיפולי השתלת שיער בטורקיה, אלה נהיו מאוד מפורסמים בשנים האחרונות ולא בכדי, טורקיה נהייתה מעצמה להשתלות שיער, היום ישנם נותני שירות ישראליים שמבטיחים ללוות את המטופל לכל אורך התהליך. כמובן שגם בארץ ישנם מכונים שמתעסקים בהשתלות, אך בדרך כלל העלות שם תהייה גבוהה בהרבה.
בעוד שכל השיטות האחרות לא מגבילות בגיל המטופל, בהשתלת השיער מומלץ לבצע אותה אחרי גיל 25 לפחות, כאשר במקרים מסוימים ניתן לבצע גם בגיל מוקדם יותר. אם זאת צריך להבין שצעירים שמתקרחים בגילאים כל כך מוקדם, ימשיכו להקריח בשנים הבאות לחייהם ולכן יכול להיות שיצטרכו לעבור עוד השתלות שיער במהלך חייהם (בדרך כלל באזור גיל 40 – 45 )
תקציב: בטורקיה – העלות נעה בין 1200 -1700 דולר. יש המשלמים גם 2500 עד 3500 יורו לטיפולים ברמה גבוה יותר וחבילה מפנקת יותר. העלות הזו כוללת מלון לכל תקופת ההחלמה, נהג פרטי שייקח ויחזיר אתכם לבית חולים לצורך הטיפול וכמובן, הטיפול עצמו. בארץ המחירים יזנקו פי 4 -5 ממה שנשלם בטורקיה.