תסכימו איתנו שביקור במרפאת השיניים לא מרתיע רק ילדים, אלא גם מבוגרים.
הדבר הזה גורם לנו לדחות את טיפולי השיניים ולהעמיק עוד יותר את הנזק שנגרם להן.
איך אפשר להתמודד בהצלחה עם פחד מרופא שיניים? נשמח לשתף אתכם במספר טיפים.
פחד מרופא שיניים
מדובר על בעיה מוכרת מאוד. בשפה המקצועית היא נקראת "דנטופוביה".
הפחד יכול להיות עקב אירועים בעבר כמו טיפולים כאבים או לא נעימים שהותירו טראומה או בגלל הכירורגיה שהרופא מבצע. לדוגמה, טיפולים כמו, סתימה, ביצוע עקירה או טיפול מורכב אחר. כמו כן, הפחד גם יכול להיות בגלל שאנו מרגישים תחושת איבוד שליטה, כאשר הרופא מטפל בפה שלנו, שכן אנחנו לא יכולים לראות מה הוא בדיוק עושה.
איך בכל זאת אפשר להתמודד עם הפחד מרופא שיניים?
יש מגוון שיטות בהן:
-אפשר לבצע את טיפולי השיניים אצל רופאי שיניים מומלצים. אפשר לשאול באיזה אמצעים הם משתמשים על מנת להרגיע את הפחד. לדוגמה, באמצעות גז צחוק, זריקות אלחוש, ספריי מאלחש או אפילו משחה מיוחדת. תודות לכל אלה, לא יורגש כלל את כאב הדקירה. יותר מזה, מומלץ גם לשאול לגבי המכשור שיש במרפאות השיניים. כיום, המכשור הרבה יותר מתקדם וחדשני מהמכשור של פעם. הוא נעים יותר לעין וגם הרעש שנשמע מהמקדחות הופחת משמעותית והוא מרגיש הרבה פחות מאיים.
-אפשר להיעזר בכל מיני טיפולים נוספים כמו, טיפול פסיכולוגי, היפנוזה ואפילו דמיון מודרך.
-אפשר להגיע למרפאה חדישה ומעוצבת וכזאת שנותנת חוויה טובה ונעימה למטופלים. יש המון מרפאות ברחבי הארץ שיש בהן כל מיני אזורי המתנה שהינם נוחים וכמו כן יש גם תמונות, פינת קפה, מוסיקה ומסך טלוויזיה. אגב, בחלק מהמרפאות ובתוך חדרי הטיפול, יש גם מסכי טלוויזיה שמותקנים על התקרה ומעל הראש של המטופל. כך אפשר במהלך הטיפול לצפות במסך ולא להתרכז בטיפול עצמו ולפחד.
-כיום, המטופלים מקבלים תחושת שליטה ומה הכוונה? רופא השיניים מסביר למטופלים מה הוא הולך לעשות במסגרת ההליך הרפואי, נותן למטופלים לשאול שאלות ובכלל יש שיתוף בכל תכנית הטיפול. כל אלה יכולים להביא להרגעת המצב ולהפחתה משמעותית בפחד של המטופלים. כמו כן, הרופא גם יוצר שיח נעים עם המטופל עוד לפני שהוא מתחיל בטיפול. כך כאשר כל הצדדים רגועים וגם נינוחים וביססו אמון הדדי, אז אפשר לגשת לטיפול ללא חשש.
-כיום, יש דיבור גם על תכניות מניעה. כלומר כיצד ואיך לטפל בשיניים, איך לתחזק אותן, מדוע חשוב להגיע למרפאה אחת לחצי שנה או שנה ועוד. ניתן לראות שגם בבתי ספר מקיימים כל מיני הדרכות לגבי צחצוח תקין ונכון, שימוש במברשת שיניים נכונה ובכלל מלמדים את הילדים כיצד לשמור על היגיינת הפה וגם מפיגים את הפחדים שיש להם מרופא השיניים.
כמה מילים לסיכום…
כולם צריכים להקפיד על בריאות הפה. רפואת השיניים השתנתה משמעותית ומוצעים כיום המון פתרונות נוחים וטובים לכל אחד שחושש להגיע לטיפול שיניים. מומלץ להתגבר על הפחד וכל זאת על מנת שיהיה אפשר לצור איכות חיים טובה יותר וגם בריאות מיטבית.