ככל והאחסון יהיה איכותי ומוקפד יותר, כך תוכלו ליהנות מהמוצרים שרכשתם במיטב כספכם לאורך טווח ארוך יותר. אנחנו כאן כדי לאפשר לכם לרכוש טיפים חשובים לשמירה על טריות של מזון יבש, בין היתר של: תבלינים, פיצוחים ואגוזים
איך מומלץ לאחסון מזון יבש?
מזון יבש הוא מרכיב משמעותי מהאוכל אותו אנחנו צורכים במהלך היום יום, החל מהפסטה, אורז והפתיתים, דרך פירות יבשים ועד תבלינים. מרבית מהמזון היבש, נרכש בכמויות גדולות, אותם יש לאחסן. להבדיל מהאחסון במקרר השומר על טריות, אחסון של מזון יבש דורש מחשבה מקדימה.
את המזון היבש רצוי לשמור בצנצנות סגורות ואטומות, כך תצליחו להשיג מספר מטרות, האחת תרחיקו מזיקים מהאוכל שלכם, והשנייה, תצליחו להאריך את זמן הטריות של המזון. עליכם להקפיד על כך שהמכל מלא ומידת האוויר המצויה בו היא מועטה. אם אתם שומרים את המזון היבש בארון / מגירה, השתדלו שהארון אינו קרוב למכשיר חשמלי בעל מנוע – מכשירים אלו מפיצים חום שמועבר למזון היבש וגורם לו ליצור לחות ולהיווצרות עובש. את המזון נכון לאחסן במקום מוצל ולעיתים ואם מתאפשר, לשמור בקירור.
מה משפיע על איכות התבלינים, פירות יבשים אגוזים ועוד
תבלינים איכותיים כמו גם פיצוחים לרבות אגוזים, פיצוחים קלויים ואף פרות יבשים מושפעים רבות מתהליכי הייבוש ומאופן האחסון. בבואכם לרכוש תבלינים ופרות יבשים, רצוי שתקפידו על החנות המובילה בתחום וכזו שמוכרת תבלינים לרבות : זרעים וגרעינים, קטניות אגוזים ועוד טריים בלבד. היה ואין לכם חנות תבלינים מועדפת, אתם מוזמנים לקבל המלצות אודות אחת כזו ממכרים, חברים ואף מדעת ההמונים.
איך שומרים על הטריות?
על מנת לשמור על טריות מזון בין היתר של פיצוחים, קטניות ופרות יבשים, יש לשים דגש על פרמטרים מובהקים. החשיבות בשמירה על הטריות מתחילה מהצורך לשמור על תכונותיהם של התבלינים. ככל והתבלין טחון דק, כך הוא מאבד עם הזמן מהתכונות הבריאותיות שלו וזאת משום שהשמנים הארומטיים המוכלים בו מתנדפים. תבלין מגיע בשלושה מצבים: תבלין טחון, גרוס או שלם. חשוב מאוד לדאוג ולשמור את התבלין בכלים אותם ניתן לסגור בצורה הרמטית, לשמור אותו במקום קריר, להרחיק מחום, להרחיק מלחות ולהרחיק ממגע עם שמש.
מה כן לעשות? אל לכם לשמור על התבלינים בשקיות ניילון , כשאתם לוקחים מידה מהתבלין, השתמשו בכפית חדשה ויבשה וזאת כדי לא להכניס לחות לשקית וכדי למנוע התגבשות של התבלין. נקודה נוספת שחשוב שלא לעשות, היא לא לשפוך ישר מהמכל אל התבשיל משום שהאדים מהתבשיל יכולים להיכנס אל תוך המכל ולגרום בין היתר לעובש.
חממה חנות פיצוחים ידועה באיכות ובטריות מוצריה, בין היתר באיכות תבלינים ועשבי תיבול, פירות יבשים, עוגיות, דברי המאפה ועוד. בחנות מגוון רחב של מוצרים שעברו ייבוש וקלייה מוקפדים ואיכותיים.