השארת תגובה
חומוס בחריש? מה אתם שואלים בעצם, מה זה חריש או איפה יש חומוס? אולי כל התשובות נכונות. חריש, פשוט עוד לא על המפה. כולם שואלים איפה זה? חלק מגדילים ראש ואומרים / שואלים אם זה קיבוץ בדרום או מושב גלילי. ואז יבואו אלה ש"מבינים" ויגידו שזה ליד כביש 6 וששמעו שיש מלא ערבים (או דתיים). ובכן הם צודקים. אבל בחריש, חוץ מאנשים טובים מכל הסוגים והמגזרים, שוכת חומוסייה מסוג אחר. מהסוג שלוקחים ברצינות.
שום דבר לא מיוחד וזה מה שמיוחד. כלומר, החומוסייה מתפקדת כמו שחומוסייה צריכה לתפקד. מה זה אומר? זה אומר שעבודי מתייצב כל בוקר ב 06:30 המסעדה ומכניס את הסחורה פנימה. מכניס את הירקות לשטיפה, את הפיתות לארגז קלקר, ומחיל בהכנת החומוס והסלטים. עוד לפני 08:00 בבוקר, כבר יש פלטות של חמוצים טריים ו- 2 קילו חומוס חם ממתין לסועדים הראשונים. בשעול האלה בדרך כלל מדובר בפועלים שעובדים באזור. עבודי עצמו מקפיד ללבוש בגדי שף, נעליים וחלוק וכל מה שצריך לתפקד טיפ טופ. על מקצועיות כבר דיברנו?
מסתבר שלחומרי גלם השפעה רבה על איכות החומוס והטעם שלו. עבודי משתמש בטחינה היקרה ביותר שכסף יכול לקנות. הטחינה עושה את ההבדל בתהליך הכנת החומוס. מכיוון שאת החומוס עושים במטבח מאחורה ברוב המקומות, לעולם נדע איזה טחינה שמים לנו בחומוס ויש לשאר כי שמים את הזול יותר לפעמים משיקולים עסקיים. אבל בחומוסייה של עבודי בחריש משתמשים בטחינה הכי טובה שיש ועל כן החומוס יוצא טוב יותר. גם אם אתם לא שמים לב, לא מבינים בזה, לא הרגשתם הבדל…..הכול טוב. דעו לכם שקיבלתם את הטוב ביותר ולא חסכו עליכם! אם כבר, יש את האמירה "אני מפסיד עליכם" מכירים? אז זה נכון!
מי אוהב חומוס לימוני (אני!) ומי מעדיף חומוס גרוס גס כזה? מי בכלל מעדיף מרקם נוזלי או סמיך? אז התשובה בכלל תלויה בהיכן אתם אוכלים חומוס פיזית. החומוסיות של יפו בת"א, למשל של עלי קרוואן האגדי, הוא לימוני. אבל בצפון, ואני מתכוון לועדי ערה מצד אחד ועד עכו בצד השני, החומוס סמיך, נוזלי ונופל מהמזלג או פיתה. רק כאשר עולים לבית לחם הגלילית וצפונה, כולל כרמיאל , צפת ורמת הגולן….החומוס נהיה קשה יותר, לא יציקה חלילה אלא יותר גרוס או פראי כזה.
החומוס של עבודי בחריש – סמיך. נקודה. לא לימוני, לא גס….פשוט מרקם נוח לניגוב. תוסיפו לו את הסלטים בעבודה עצמית (אמיתי) של עבודי בעצמו ואתם מקבלים ארוחה מושלמת.
שאלה מצוינת ותשובה פשוטה – כן! חומוס ערבי אסלי כשר ע"י הרבנות של העיר חריש.
בהחלט! יש שניצלים בפיתה או בצלחת. יש ציפס מתובל (סופר טעים – ראו הוזהרתם). יש פלאפל ויש סלטים. סלט ירקות הכוונה, כמנה בפני עצמה למי שלא הבין.
לא נתווכח ולא נשכנע את המשוכנעים. אבל אם זה אתם….עבודי הכין לכם סלט ספורטאים במיוחד לדיאטה. ומה יש בפנים? הפתעה.
החומוסייה של עבודי ממוקמת מתחת לבניין מספר 70 ברחוב דרך ארץ בעיר חריש. למעשה מדובר ברחוב הראשי "השדרה" של העיר. אם נכנסתם מהכניסה הראשית של העיר, ליד הקניון והתחנת דלק, אז יש לנסוע ישר כל הזמן ולעבור כמה כיכרות. החומוסייה נמצאת לקראת סוף הרחוב הזה מצד ימין. אם שמתם וויז הוא יקח אתכם דרך הכביש שעוקף את העיר מצפון אז הרווחתם 3 דקות נסיעה, רבע טנק דלק ונוף יפה לכפר אום אל קוטוף (אל תשאלו). כך או כך, יש חניה בשפע ברחוב עצמו על כחול לבן. לא להיבהל ממכוניות שמחנות בדאבל פארקינג ואפילו כנראה יחסמו אתכם. לא קרה כלום, קצת סבלנות. אחרי הקינוח של עבודי (קפה ובקלווה) בסיום הארוחה, יהיה לכם נסיעה ארוכה בחזרה לארץ. בואו נקווה שנהניתם בחו"ל ולקחתם חצי קילו חומוס אתכם הביתה להראות למשפחה במקום להביא שוקולד טובלרון.