פתיחת עוסק מורשה המדריך המלא
אם אתם פותחים עסק כלשהוא, בין אם אתם מתכננים לעסוק בשירותי תרגום, להיות מורים פרטיים, אינסטלטורים או לעבוד כעצמאיים בכל תחום שהוא, אתם יכולים להיות עוסקים מורשים. פתיחת עוסק מורשה המדריך המלא, מתחיל עם ההכרה של האופציה השנייה שכנראה רלוונטית לכם – פתיחת עוסק פטור. ההבחנה בין שני אלו היא היקף המחזור השנתי כשאם הוא עולה על 99,893 ₪ זה כבר לא יכול להיות עוסק פטור אלא לפחות עוסק מורשה, וחשוב לדעת שיש גם מקצועות שחייבים לפתוח עוסק מורשה ולא משנה מה המחזור שלהם. הנה כמה מהיתרונות של פתיחת עוסק מורשה על פני עוסק פטור.
פתיחת עוסק מורשה באשקלון – כל יתרונות
לפני שנדבר על פתיחת עוסק מורשה המדריך המלא ואיך זה מתבצע בפועל, חשוב לדעת עוד דבר – שאפשר לפתוח עוסק מורשה כשניגשים למע"מ ומס הכנסה או להיעזר ברואה חשבון שיעשה את זה בשבילכם. ולמה לפתוח עוסק מורשה? קודם כל כי מקבלים החזרי מע"מ על הרכישות ועל הוצאות שונות שנוגעות לעסק. יש כמובן קריטריונים על מה מקבלים ועל מה לא וצריך רואה חשבון שיפקח על העניין. בנוסף, לעוסק מורשה יש יתרון תדמיתי על פני עוסק פטור. הוא משדר שהוא משהו גדול יותר, עסק רציני וזה מוכר יותר. אם משווים עוסק מורשה לחברה בע"מ, אז במקרה של חברה בע"מ משלמים מס חברות בגובה קבוע ולא משנה מהן ההכנסות. במקרה של פתיחת עוסק מורשה באשקלון משלמים מס נמוך כשההכנסות נמוכות.
איך מתבצעת הפתיחה של עוסק מורשה?
אם עושים את זה לבד ללא עזרה של רואה חשבון, מתחילים במשרדי מע"מ לשם צריך להגיע עם צילום תעודת זהות כולל ספח, עם צילום של צ'ק מבוטל המעיד על החשבון ועם מסמך מזהה כלשהוא על הנכס בו מתבצעת הפעילות גם אם הוא לא שלכם. מגיעים וממלאים טפסים שמקבלים. גם במס הכנסה צריך למלא פרטים שונים (טופס 5329) ולאחר מכן גם בביטוח הלאומי. בסופו של דבר מקבלים את התעודה המיוחלת, תעודת עוסק מורשה ואפשר להתחיל להרוויח כסף בדרך ישרה ובהתאם לחוק.